Familieworkshop - 50ste verjaardag van Geke
zaterdag 05 september 2015

Op zaterdagmiddag ontvingen wij Geke en haar familie vanwege haar 50e verjaardag. De familie wilde Geke als verjaardagscadeau een groot schilderij geven. Maar geen kant en klaar schilderij, echter een groot doek waar iedereen zijn eigen artistieke bijdrage aan zou leveren. Dus werd er een familie-schilderworkshop bij Atelier Vijftientwee gereserveerd. De middag werd begonnen met een espresso en eigen gemaakte cheesecake. Hierna werd een korte uitleg over de basisbeginselen van de schilderkunst. Daarna mocht Geke een afbeelding cq. schilderstijl uitkiezen die haar het meest aansprak. Zij koos voor een abstracte stijl met veel kleur, waarbij in het schilderij enkele afbeeldingen opgenomen zouden moeten worden, die verband met haar leven houden. Vervolgens werd door diegene die het beste kon schetsen achter de schildersezel plaatsgenomen en werden met houtskool de contouren op het schildersdoek aangebracht. Nadat de vlakverdeling er goed op stond, kon met de eerste laag acrylverf begonnen worden. Er werd met twee of drie personen tegelijk geschilderd en zo kwam er al snel steeds meer kleur op het doek.

Rond half 2 werd de middagmaaltijd geserveerd; de inmiddels beroemde italiaanse pastasalade. Ook deze keer kon de maaltijd ieders goedkeuring gelukkig weer wegdragen! Na de pauze werd aangevangen met de 2e laag verf, waardoor het kunstwerk mooier en mooier werd. Na bijna 4 uur schilderen kond het resultaten ieders goedkeuring wegdragen en was het tijd om te genieten van een drankje en heerlijke borrelhapjes. Tenslotte mochten alle kunstenaars voor het grote doek plaatsnemen en werden de allerlaatste fotos geschoten. Deze leuke groepsfoto's getuigen mede van een geslaagde middag, met een prachtig eindresultaat dat zeker een plaatsje aan de (slaapkamer)wand waard is! Klik op een foto om het album te openen. Beweeg daarna de muis over de foto en de knop 'next' verschijnt, waarmee u door het album kunt bladeren.

Reacties van de deelnemers:
Henry: "We hebben zaterdag een hele mooie dag gehad met veel herinneringen. Er zal nog wel lang over nagepraat worden, zeker als het schilderij op z’n plek hangt en betrokkenen het weer zien. Ik wil jullie hierbij nogmaals hartelijk danken voor jullie gastvrijheid!"


naar boven - Homepage - Schildercursus - Workshops - Galerie - Fotoalbum - Contact - Disclaimer

V.O.F. Vijftientwee is ingeschreven bij de Kvk Noord Nederland onder nummer 50820338. © Copyright Atelier Vijftientwee 2010 - 2017